• Kreeft sinds 1981: Betrokken, Veelzijdig, Flexibel

Gietvloeren

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een vloer die in vloeibare vorm op de ondergrond wordt gegoten waarna ze egaliseren en hard worden, zodat er een dunne naadloze vloeistofdichte vloer ontstaat. De diverse lagen maken de vloer strek en duurzaam. Soms zijn er vier of meer lagen nodig. Dit wordt bepaald door de kwaliteit van de ondergrond en de gewenste toplaag.

Een gietvloer aanbrengen

Het is belangrijk dat de ondervloer in goede staat is, omdat iedere imperfectie te zien is in het uiteindelijke resultaat. Indien de ondervloer in goede staat is, wordt deze machinaal opgeruwd of geschuurd. Mocht er sprake zijn geweest van betonreparatie of injectie dan wordt de vloer geëgaliseerd met een laag egaline. Vervolgens wordt er primer aangebracht. Primer zorgt ervoor dat de gietvloer goed aan de ondervloer hecht. Ook verstevigt de primer de ondergrond, zodat de vloer niet in de ondergrond trekt. De schraaplaag vult nog eventuele oneffenheden in de vloer op en maakt de vloer taai en elastisch. Daarna volgt de gietvloerlaag. Deze laag is bepalend voor de kleur en stijl van de vloer. De vloer wordt met de hand gegoten en van buiten naar binnen aangebracht. Tot slot wordt er ter bescherming van de vloer een topcoating aangebracht.

Vloeistofdichte gietvloeren

Van oorsprong zijn gietvloeren echte industrievloeren. Een gietvloer is ideaal om ondervloeren stofdicht en chemisch resistent te maken. Ook zijn gietvloeren uitermate geschikt voor instellingen en bedrijven waarbij het belangrijk is dat de hygiëne wordt gewaarborgd. De vloeren zijn zeer sterk en vloeistofdicht.

Wat is het verschil tussen een gietvloer van polyeruthaan en epoxy?

Het grote verschil is dat epoxyhars harder is en krasbestendiger. Ook is het bestand tegen zuren en chemicaliën. Polyurethaan (pu) daarentegen is comfortabeler en flexibeler en zal daarom minder snel breken. Hierdoor is het wel minder goed bestand tegen intensief gebruik. Polyurethaan wordt voornamelijk toegepast bij woningbouw en kantoren. Epoxy gietvloeren worden toegepast bij industriële bedrijven, parkeergarages, fabriekshallen, werkplaatsen, loodsen, magazijnen, winkels, showrooms, scholen, zorginstellingen en horeca.

Epoxyvloeren met verschillende antislip-gradaties

Een epoxyvloer is in verschillende antislip-gradaties aan te brengen, van geheel glad tot zeer grof. Een antisliplaag zorgt voor een veilige werkomgeving door te voorkomen dat er wordt uitgegleden. Ook heeft het een vuil- en waterafstotende functie.

ESD Vloer

Ook kan er met epoxy ook een ESD (Electro Static Discharge) vloer aangebracht worden. Door het toepassen van geleidingsstrippen en koperband zorgt een ESD vloer ervoor dat er geen statische ontlading wordt overgebracht op apparaten of personen die in contact komen met de vloer.

Epoxy gietvloer versus epoxy coatingvloer

De epoxy gietvloer is geschikt voor intensieve belasting. Doordat deze vloer wordt gegoten, is de vloerafwerking dikker dan een gewone coatingvloer. Bij een epoxy vloercoating wordt er een of meerdere lagen kunststof over een bestaande vloer aangebracht. Dit maakt de vloer volledig naadloos en sterk. Het is mogelijk om voor vloercoating in kleur te kiezen of om transparante vloercoating te laten aanbrengen. Epoxy vloercoating is een heel dunne vloerafwerking, maar erg sterk en uitermate geschikt voor bedrijven met industriële doeleinden, zoals bouwmarkten, loodsen, magazijnen en garages.

Goedkoper alternatief

Of er een gietvloer of een coatingvloer nodig is, is afhankelijk van de ondergrond en de gewenste dikte en belastbaarheid. Het grote voordeel van een coatingvloer is dat het aanbrengen minder arbeidsintensief is en er minder materiaal nodig is dan bij een gietvloer. Dit maakt een coatingvloer een goedkoper alternatief.

Gietvloeren van Kreeft

Kreeft richt zich uitsluitend op vloeren voor zakelijk gebruik. Kreeft kan de vloer van uw bedrijf inspecteren. Eventuele schades en scheuren kunnen gerepareerd of geïnjecteerd worden. Vervolgens kan er gekeken welke afwerking het beste bij uw vloer past. Bent u benieuwd wat Kreeft voor uw vloer kan betekenen? Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.